Nascholing en Nieuws


Een nieuwe ronde aardrijkskunde olympiade 2017 in Utrecht

olympiadeDe aardrijkskunde olympiade floreert als nooit tevoren! Met ruim 6500 deelnemende leerlingen en meer dan 200 scholen in 2016 geeft u blijk van enthousiasme en liefde voor ons vak. Dat resulteerde internationaal in 3 medailles (2 zilver en 1 brons) in Beijing, de beste score ooit. Ook dit jaar staat een mooi programma voor u en uw leerlingen klaar. De voorronde op school is van maandag 6 maart tot vrijdag 10 maart 2017. Inschrijven kan via de site van de aardrijkskunde olympiade tot 1 februari. Halverwege februari sturen wij het materiaal op. De nationale eindronde wordt gehouden in Utrecht op de Hogeschool Utrecht van 7 t/m 9 juni. De centraal gelegen Domstad heeft veel te bieden om een excellent veldwerk te doen. De voorbereidingen zijn in volle gang om de 15 beste leerlingen op het hoogste niveau met elkaar te laten strijden voor een plek in team Nederland. De vier beste leerlingen vertegenwoordigen Nederland in augustus in Belgrado!

Geef uw leerlingen een kans, steun uw vak en geef schrijf in!

Website Olympiade >>>>


Bezig met de vraag of gebruik van ICT in iedere les nodig is?

Op 16 februari 2017 is er een workshop van De stichting iScholenGroep Nederland: ‘Altijd maar ICT kiezen’

Meer informatie >>>


 

Geoproeven nascholing 2017

geology-squeezebox-1Gotze Kalsbeek ontwikkelde een goede set aardrijkskunde proeven voor in de klas, zie https://www.geoproeven.nl/. De website bevat de beschrijving , instructie en achtergronden van een aantal geoproeven. Ook zijn verschillende proeven voorzien van een werkblad of bijvoorbeeld een filmpje waarin de opstelling wordt getoond.

Wil je meer weten en zelf aan de slag met geoproeven? Dat kan. Er is op 05 april 2017 van 16.00 – 20.00 uur in de Botanische tuinen van de Universiteit Utrecht een landelijke nascholing met veel leuke en interessante proefjes voor in de klas.

Meer info en aanmelding >>>


Een uitgebreid nascholingsoverzicht vind je op de website van het KNAG >>>>>